Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Stam: ‘Zondag moeten we er weer staan’

Natuurlijk was er vandaag (vrijdag) bij Feyenoord even tijd om na te genieten van de fantastische Europese avond tegen FC Porto (2-0 winst). Echter ging het vizier ook alweer vooruit, aangezien over twee dagen in Sittard de volgende wedstrijd op het programma staat.

Voor iedere Feyenoorder was het donderdagavond genieten geblazen in De Kuip. Feyenoord en FC Porto – vorig seizoen nog kwartfinalist in de Champions League – maakten er vooral na rust een spektakelstuk van, waarbij het team van trainer Jaap Stam als winnaar uit de verhitte strijd kwam. Doelpunten van Jens Toornstra en Rick Karsdorp lieten De Kuip ontploffen van vreugde, ook in de wetenschap dat Feyenoord weer helemaal terug in de race is in groep G.

Lang tijd om daar nu bij stil te staan is er niet, want dit weekend gaat ook de Eredivisie weer verder. In speelronde negen gaat Feyenoord op bezoek bij Fortuna Sittard en de uitdaging is om zondag hetzelfde te brengen als tegen FC Porto, weet ook Stam. ‘Wij willen dit niveau vasthouden,’ zei de coach na de zege in de Europa League. ‘Dat betekent dat we er zondag weer moeten staan.’

‘Het is een zware periode met veel wedstrijden,’ vervolgde hij. ‘Een tegenstander kan zich bovendien optimaal voorbereiden op ons. Maar als wij als team stappen willen maken, moeten we ook wedstrijden zoals komende zondag winnen.’

Fortuna Sittard – Feyenoord begint zondag om 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

  • #forfey