Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Robin van Persie NSP Sportpersoonlijkheid 2018

Robin van Persie is uitgeroepen tot NSP Sportpersoonlijkheid van 2018. Feyenoords aanvoerder, zondag nog twee keer trefzeker in de Klassieker tegen Ajax, nam de onderscheiding maandag in ontvangst tijdens de uitreiking van de NSP-prijzen in Arnhem.

De prestigieuze prijs in (sport)medialandschap dankt Van Persie vooral aan de wijze waarop hij met name sinds zijn terugkeer naar Feyenoord omgaat met de pers. In gesprek met journalisten straalt de 35-jarige Rotterdammer rust en klasse uit, zo is te lezen in het juryrapport. Ook het feit dat Van Persie in mei 2018 een select groepje journalisten uitnodigde om zijn beslissing over het wel of niet doorgaan als profvoetballer met hen te delen voordat hij deze wereldkundig maakte, woog mee in de keuze voor de Feyenoorder.

‘Een hele eer en een mooie prijs, die thuis een mooi plekje krijgt’ reageerde Van Persie, die toegaf nog stond na te genieten van de Klassieker. ‘Mijn relatie met de media is tijdens mijn carrière met ups en downs gegaan, net als het leven. In het verleden heb ik niet altijd de juiste keuze gemaakt. Nu ben ik ouder en er bewuster mee bezig. Het respect naar de media is wederzijds, dat maakt deze prijs speciaal.’

  • #RVPLegend