Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Toornstra Legioen Speler van de Maand november

Leden van Het Legioen hebben Jens Toornstra verkozen tot Speler van de Maand november. De middenvelder is daarmee de opvolger van Robin van Persie, naar wie de onderscheiding de afgelopen twee maanden ging.

‘Publieksprijzen zijn de mooiste prijzen’, reageerde Toornstra woensdag in gesprek met Feyenoord TV. ‘Voetbal speel je voor jezelf en het team, maar zeker ook voor de supporters. Voor mij was het alweer een tijdje geleden dat ik deze prijs mocht ontvangen, dus ik ben er blij mee.’

Beslissend
Toornstra dankt zijn trofee vooral aan zijn beslissende rol in de twee laatste competitieduels van de vorige maand. De middenvelder besliste het uitduel met Heracles Almelo, door na een prachtige aanval de 0-2 voor zijn rekening te nemen. Een week later maakte hij op uiterst fraaie wijze de winnende in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Speler van het Seizoen
Legioen-leden kunnen na afloop van elke maand twaalf punten verdelen over drie Feyenoorders. Van Persie kreeg de meeste stemmen over de maanden oktober en september, terwijl Justin Bijlow de verkiezing van augustus won. De speler die over het hele seizoen de meeste punten heeft verzameld, kroont zich tot Speler van het Seizoen 2018-2019.