Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
De Club

Strafvermindering na beroep; vak S wel gesloten

Feyenoord dient Vak S opnieuw gesloten te houden gedurende een competitiewedstrijd. Daar bovenop ontvangt de club een boete van € 15.000, wegens het afsteken van vuurwerk door bezoekers op het betreffende tribunedeel bij de wedstrijd Feyenoord – Ajax d.d. 27 februari 2019.

Seizoenkaarthouders van Vak S mogen bij de wedstrijd waarin uitvoering wordt gegeven aan de straf bovendien in het geheel geen toegang hebben tot het stadion. Dit is de uitspraak van de Commissie van Beroep betaald voetbal in het hoger beroep dat Feyenoord had aangespannen naar aanleiding van de uitspraak van de tuchtcommissie. Die oordeelde eerder nog dat vanwege het afsteken van vuurwerk/fakkels bij genoemde wedstrijd niet alleen Vak S maar ook de naastgelegen vakken R en T een wedstrijd leeg moesten blijven.

De (resterende) sanctie geldt in principe voor de wedstrijd Feyenoord - AZ op 25 augustus. Mocht dit duel naar achteren worden verplaatst, wegens Europese verplichtingen van een of beide clubs rond deze speelronde, dan moet Vak S gesloten blijven op 15 september tijdens Feyenoord - ADO Den Haag.

Feyenoord liet de zaak voorkomen bij de Commissie van Beroep, omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad. Feyenoords verweer bij het beroep heeft dus in elk geval tot gevolg gehad dat de eerder opgelegde straf voor de vakken R en T is komen te vervallen.

Andermaal is echter duidelijk dat door het afsteken van vuurwerk/fakkels zowel de club als (mede-)supporters terugkerend worden getroffen. Vandaar toch weer de oproep aan bezoekers hier nu echt mee te stoppen.