Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Steven Berghuis zet nieuwe prijs bij in ‘grote kast’

Leden van Het Legioen hebben Steven Berghuis verkozen tot Legioen Speler van de Maand september. Als aanvoerder van Feyenoord was hij in de eerste maand van het seizoen 2020-2021 van onschatbare waarde met onder meer vier goals en twee assists. ‘Het is elke keer weer fijn om daar de waardering voor te krijgen van de supporters.’

Berghuis nam de prijs vrijdagochtend in ontvangst. De buitenspeler keerde terug op 1908 na interlandverplichtingen met Oranje. ‘Het was een leuke trip, maar de resultaten waren helaas wat minder,’ doelde hij op de nederlaag tegen Mexico (0-1) en gelijke spelen tegen Bosnië en Herzegovina (0-0) en Italië (1-1).

Terug bij Feyenoord hoopt hij zijn goede vorm van september door te trekken. De prijs voor Legioen Speler van de Maand september volgde al op de laatste van het vorige seizoen. In februari - de laatste volledige maand waarin werd gevoetbald in 2019-2020 - ging de prijs namelijk ook al naar Berghuis. ‘Er is in de tussentijd erg veel gebeurd, met name tijdens de vervelende voorbereiding die ik heb gehad,’ doelde hij op zijn gezondheidsklachten in de zomer.

‘Fitheid grootste winst’
‘Ik had niet eens verwacht dat ik de eerste wedstrijden zou spelen. Gelukkig lukte dat wel en had ik met twee goals in de eerste competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle meteen een kickstart. De doelpunten en assists waren mooi, maar dat ik nu honderd procent fit ben is misschien wel de grootste winst van de afgelopen maand.’

In oktober vond Berghuis ook al twee keer het net tegen Willem II, dus wellicht levert hem dat na oktober een volgende prijs op van Het Legioen. ‘Het wordt een heel interessante en drukke maand, met competitiewedstrijden en de start van de Europa League,’ blikt de captain vooruit. ‘Een volgende nominatie voor Speler van de Maand? Dat zou mooi zijn. Ik heb een grote kast,’ besloot hij met een knipoog.

Bekijk het volledige interview met Steven Berghuis in de videospeler.