Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Stam: ‘Dit team is gebrand op herstel’

Jaap Stam weet hoe het werkt in de voetballerij: na een week waarin na zeges op FC Twente (5-1) en FC Porto (2-0) een nederlaag tegen Fortuna Sittard (4-2) volgt, gaat het niet over die eerste twee resultaten. ‘Het is aan ons om de komende week te laten zien dat we constanter zijn geworden,’ aldus de hoofdcoach van Feyenoord.

Met wedstrijden tegen Heracles Almelo (zondag), Young Boys (donderdag) en Ajax (zondag) staat Feyenoord andermaal voor een volle en belangrijke week. ‘Daarin mag ons niet opnieuw hetzelfde overkomen,’ was Stam vrijdagmiddag tijdens de persconferentie duidelijk.

‘Het niveau kan in een week met drie wedstrijden niet altijd even hoog zijn, maar dan moet je in ieder geval de drie punten pakken of voor een resultaat gaan. Dat is ons tegen Fortuna Sittard niet gelukt. We maakten verkeerde keuzes en fouten, waar zij van konden profiteren. Dat mag ons niet meer gebeuren.’

Het team is hiervan doordrongen, weet Stam. ‘De jongens zijn gebrand op herstel en een goed resultaat. Door goede resultaten groeit het vertrouwen weer en daarom is zondag heel belangrijk. Daarna is Young Boys heel belangrijk, om met een goed gevoel naar Amsterdam te gaan. In onze situatie moeten we kritisch zijn op onszelf en het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Dat is wat we nu doen.’

Bekijk de volledige persconferentie van Jaap Stam, waarin hij onder meer in gaat op de situatie van Marcos Senesi, in de videospeler.