Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Ryan Tilborg nieuwe eSporter van Feyenoord

Feyenoord eSports versterkt in samenwerking met Bundled het team met een oude bekende van Feyenoord. Ryan Tilborg doorliep de hele opleiding van Feyenoord Academy en gaat zich nu als Xbox-speler focussen op het groeiende domein eSports.

Feyenoord Academy
Ryan kende in de jeugd van Feyenoord mooie momenten. Zo werd hij met Feyenoord Onder 15 kampioen en speelde hij met spelers als Ramón ten Hove, Justin Bijlow, Dylan Vente en Tyrell Malacia. Helaas kreeg Ryan als speler van het O18-team te maken met hevige rugklachten. Na onderzoek bleek dat hij een extra, te grote rugwervel had en daardoor niet meer in staat was om op hoog niveau te voetballen.

Na een periode bij Feyenoord Onder 19 stopte Ryan noodgedwongen bij Feyenoord Academy en richtte hij zich op zijn studie psychologie, voetballen bij RCSV Zestienhoven en FIFA. De laatste hobby slokte steeds meer tijd op, want Ryan kwalificeerde zich vorig jaar voor de FUT Champions Cup 2 en plaatste zich dit seizoen voor een zeer lucratief toernooi: de eChampions League.

eSporter van Feyenoord
De inmiddels 21-jarige Tilborg, woonachtig in Rotterdam, gaat aankomend seizoen op de Xbox namens Feyenoord spelen en vervangt de naar FC Utrecht vertrokken Jaey Daalhuisen. Ryan gaat zich naast het spelen van FIFA ook op de verdere ontwikkeling van de eAcademy focussen. Met zijn ervaringen als voetballer en zijn kennis na zijn studie psychologie verwacht hij een meerwaarde voor de jonge talenten te kunnen zijn.

Ryan: ‘Dit is een droom’
‘Dit is echt een droom die uitkomt,’ zegt Ryan in een eerste reactie. ‘Toen ik ooit bij Feyenoord Academy begon, wilde ik Feyenoord 1 halen en in een volle Kuip spelen. Dat is helaas niet gelukt, maar mijn nieuwe doel werd om als eSporter terug te keren. Nu krijg ik toch de kans om de club op het hoogste niveau vertegenwoordigen. Ik ben heel erg blij dat Feyenoord mij het vertrouwen geeft en ik ga er alles aan doen om onze supporters trots te maken.’

Volg @e_Feyenoord
Volg het eSports-account van Feyenoord op Instagram om niets te missen over de ontwikkelingen op dit gebied.