Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

#WelcomeKelly | Liam Kelly van Reading naar Feyenoord

Feyenoord heeft met Liam Kelly een nieuwe versterking binnen. De 23-jarige Ierse middenvelder komt per direct over van het Engelse Reading en tekent in De Kuip een contract voor drie seizoenen, tot medio 2022.

Hereniging
Bij Feyenoord wordt Kelly herenigd met zijn voormalig hoofdtrainer Jaap Stam. Beiden werkten tussen 2016 en 2018 al samen bij Reading, dat bovenin meestreed in het Engelse Championship om promotie naar de Premier League. Op 17-jarige leeftijd tekende Kelly zijn eerste profcontract, dat de club vanwege zijn snelle ontwikkeling meerdere keren openbrak en verlengde.

In augustus 2016 debuteerde hij in de League Cup-wedstrijd tegen MK Dons, waarna niet veel later ook zijn competitiedebuut volgde. Kelly, die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan, speelde in totaal 94 officiële wedstrijden voor Reading. Hij scoorde daarin negen keer en leverde evenveel assists af.

Iers international
Met de komst van Kelly - die met rugnummer 8 gaat spelen - krijgt Feyenoord na achttien jaar weer een Ierse speler in de geledingen. David Connolly was tussen 1997 en 2001 de laatste Ier die het shirt van Feyenoord droeg. Kelly is sinds 2013 jeugdinternational van Ierland. In die hoedanigheid kwam hij acht keer uit voor diverse jeugdteams van de Ierse nationale ploeg. Hij ontving onlangs ook een oproep voor de nationale hoofdmacht van Ierland.

Reactie Sjaak Troost
‘Met de komst van Liam Kelly hebben we meer mogelijkheden op het middenveld,’ aldus technisch directeur a.i. Sjaak Troost. ‘Het is bovendien mooi dat we de transfer nog aan het begin van deze week af hebben kunnen ronden, zodat hij snel kan aansluiten bij de groep voor het trainingskamp in Oostenrijk.’

Reactie Jaap Stam
Jaap Stam: ‘Liam is een technisch verfijnde speler met veel potentie. Iemand die goed past bij de manier waarop wij willen gaan voetballen. Ik ken hem natuurlijk goed. Ik heb fijn met hem samengewerkt en weet wat hij kan. Hier bij Feyenoord wordt hij uiteraard een van de jongens van de groep. De komende tijd kan hij zich net als alle andere spelers laten zien en bewijzen.’