Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord in beroep tegen straf UEFA

Feyenoord mag geen supporters meenemen naar de Europa League-uitwedstrijd tegen FC Porto op donderdag 12 december. Dat vloeit voort uit de straf van de ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary body’ naar aanleiding van de gebeurtenissen (onder andere het massaal afsteken van vuurwerk) tijdens de uitwedstrijd tegen BSC Young Boys in Bern eind vorige maand.

Beroep
Feyenoord gaat in beroep tegen de straf van de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond en zal tevens verzoeken om een opschortende werking van de straf. Feyenoord probeert alles in het werk te stellen om supporters toch bij de wedstrijd aanwezig te kunnen laten zijn, ook omdat veel supporters hun kaart al hebben gekocht en hun reis al hebben geboekt. Tot de uitkomst van het beroep bekend is, stopt de club met het omwisselen van kaarten. De uitkomst van het beroep wordt uiteraard gedeeld via de clubkanalen.

Vuurwerk
Wil het beroep tegen de straf voor FC Porto-uit enige kans van slagen hebben, dan is het van groot belang dat de wedstrijd donderdag thuis tegen Rangers FC ordelijk verloopt en dat er bijvoorbeeld op de tribunes geen vuurwerk wordt afgestoken. Anders is het beroep bij voorbaat kansloos. Feyenoord adviseert daarom met klem alle supporters om vuurwerk thuis te laten, ook met het oog op de straf die mogelijk nog volgt naar aanleiding van het vuurwerk thuis tegen Young Boys.

Feyenoord hoopt op een sfeervolle en succesvolle wedstrijd, zoals tegen Dinamo Tbilisi, Hapoel Beer Sheva en FC Porto het geval was.

Business Club
Op basis van de UEFA-reglementen heeft een delegatie van de Feyenoord Business Club wel toegang tot de wedstrijd in Porto. Feyenoord heeft besloten om de geplande reis door te laten gaan, omdat de annulering van de reis en het verblijf de club veel geld kost. 

FC Porto
Feyenoord weet uiteraard dat vele supporters hun reis naar Porto al hebben geboekt. De club wenst de supporters die ondanks alles toch afreizen naar Porto een goede en veilige reis toe, maar vraagt met klem om niet naar het stadion te gaan.