Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Feyenoord en Maasstad Ziekenhuis bundelen krachten in partnerschap

Feyenoord en het Maasstad Ziekenhuis bundelen hun krachten in een driejarig partnerschap. Beide partijen verenigen hun maatschappelijke activiteiten om zo een bijdrage te leveren aan een betere kwaliteit van leven voor inwoners van Rotterdam.

De #KrachtvanFeyenoord gebruiken we om met onze sociaal-maatschappelijke programma’s levens te veranderen. Hiervoor gaat de club nu dus ook de samenwerking aan met een ander Rotterdams icoon op het gebied van gezondheid: het Maasstad Ziekenhuis. Beide organisaties zetten zich in om een structurele bijdrage te leveren aan de gezondheid van inwoners van Rotterdam en omstreken.

Vier gebieden
Feyenoord en het Maasstad Ziekenhuis gaan samenwerken op vier gebieden: vitaliteit en sportparticipatie, werkgelegenheid, stages en kennisdeling. Dat uit zich in concrete activiteiten. Zo gaan zowel medewerkers als patiënten van het Maasstad Ziekenhuis meedoen aan Fitter met Feyenoord: Feyenoords coachingstraject waarbinnen deelnemers in twaalf weken op weg worden geholpen naar een gezondere en energieke leefstijl.

Binnen de werkgelegenheidssector starten Feyenoord en Maasstad Ziekenhuis samen Jobscorer Training op: een traject van twee maanden waarbij jongeren door middel van coaching, sport en persoonlijke begeleiding geïnteresseerd worden voor een baan in de zorg. In de ‘eerste helft’ gaan we samen met de deelnemers sporten om hun aanwezige kwaliteiten in kaart te brengen en versterken we hun zelfvertrouwen door onder andere sollicitatieworkshops, cv-trainingen en persoonlijke coaching aan te bieden. In de ‘tweede helft’ krijgen de jongeren de kans om hun opgedane kennis te laten zien in de praktijk tijdens het volgen van (zorg)werkervaringsplaatsen bij het Maasstad Ziekenhuis.

Op het gebied van stages en kennis draait het met name om uitwisseling van netwerken, stagebeleid, kennisdeling over opleiden en speeddate-sessies tussen professionals uit de verschillende sectoren.

‘Op naar een gezonder en vitaler leven’
‘De samenwerking met het Maasstad Ziekenhuis is een heel goed voorbeeld van hoe we, hand in hand met deze partner, op diverse gebieden de kracht van Feyenoord kunnen uitdragen,’ aldus algemeen directeur a.i. Mark Koevermans. ‘We vergroten onze sociaal-maatschappelijke invloed en bieden werknemers, potentiële jonge werknemers die nu een afstand tot de arbeidsmarkt hebben én patiënten de kans op een gezonder en beter leven.’

Peter Langenbach, voorzitter van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis, beaamt dat: ‘Wij zijn verheugd over de samenwerking met Feyenoord. Als twee professionele organisaties op het gebied van sport en gezondheid versterken we elkaar en kunnen we iets terugdoen voor de wijken om ons heen. We streven ernaar om de bewoners te helpen gezonder en vitaler te leven. Ook willen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden om in de zorgsector te komen werken en bieden we onze medewerkers de mogelijkheid om te gaan sporten bij Feyenoord.’