Word lid

Farzaad Juwandoon wint tweede Het Legioen FIFA-toernooi

Farzaad Juwandoon is vrijdagavond de tweede winnaar van het FIFA-toernooi voor Legioen-leden geworden. De 24-jarige Feyenoord-supporter uit Oss trad daarmee in de voetsporen van Jimmy Donkers, inmiddels beter bekend als Feyenoords eSporter YimmieHD.

Het was nog maar een jaar geleden dat Jimmy Donkers De Kuip betrad voor de allereerste editie van Het Legioen FIFA-toernooi. Hij kwam, zag en overwon en kwam daardoor plots vol in de belangstelling te staan. Inmiddels is hij één van de eSporters van Feyenoord, kwam hij uit op het WK en maakt hij zich op voor een half seizoen in de eDivisie.

Beste FIFA-speler van Het Legioen
Voor veel van de veertig deelnemers – allemaal leden van de officiële supportersclub van Feyenoord – zal het verhaal over zijn opmars mooi in de oren klinken. Zo ook voor Farzaad Juwandoon, die samen met zijn broers Farjal en Ferdous naar Rotterdam was gereisd om te strijden om de titel ‘Beste FIFA-speler van Het Legioen’ en de daarbij behorende prijzen.

Makkelijk was de weg naar die eretitel niet, maar Farzaad speelde zich knap naar de finale, waarin hij over twee wedstrijden met 3-2 te sterk was voor Julian Laheij. Menno Willemse eindigde op de derde plaats. Farzaad kreeg als winnaar niet alleen een BenQ-scherm mee naar huis, maar veroverde ook een ticket voor de Feyenoord eLeaguefinale.

Eén ding is dus zeker: we gaan Farzaad sowieso nog terugzien in De Kuip. Hij treedt daarmee letterlijk in de voetstappen van Jimmy Donkers, die vrijdag – net als zijn collega-eSporter Jaey Daalhuisen en eAcademy-leden Lars de Jong, Justin Gommel en Alessio de Martino – aanwezig was bij het evenement.