Word lid
Speler van de Maand

Speler van de Maand januari: Orkun Kökcü

Voor Orkun Kökcü zal de eerste maand van dit kalenderjaar er een zijn om niet snel te vergeten. De middenvelder ontving maar liefst drie persoonlijke prijzen voor zijn prestaties in januari.

Kökcü had slechts twee competitieduels en twee doelpunten nodig om het legioen te overtuigen op hem te stemmen. De Turks international liet zijn klasse onder andere tijdens het duel met N.E.C. nadrukkelijk zien en dat zorgde voor voldoende stemmen die hem zijn eerste Legioen Speler van de Maand-prijs opleverde. Zijn tweede doelpunt in Nijmegen, een prachtig afstandsschot in de bovenhoek, leverde hem de Goal of the Month-prijs op.

De middenvelder kon op nog meer lof rekenen. Hij werd namelijk in dezelfde maand uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand januari en kreeg deze op basis van statistieken en stemmen van voetballiefhebbers. Met de meeste balcontacten (217) en 118 geslaagde passes richting de vijandelijke helft wist hij velen te overtuigen met zijn prestaties op het veld.

Kökcü, die de prijzen Legioen Speler van de Maand en Goal of the Month in Studio Feyenoord in ontvangst nam, is trots op zijn goede start van 2022. ‘Januari was een goede maand voor mij en dat levert deze mooie prijzen op,’ reageerde de dankbare middenvelder. De volledige aflevering van Studio Feyenoord met Orkun Kökcü is vanaf 19:30 uur te zien op het YouTube-kanaal van Feyenoord.